Crna hronika
0

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano 12 prijava građana

FENA
U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 12 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovana su 4 prekršaja, i to na području Mostara 2 i na području Konjica 2.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 11 saobraćajnih nezgoda.

Ovlaštena službena lica PS Mostar Centar jučer su na lokalitetu Autobusne stanice u Mostaru kod B.A. (1980) iz Zenice pronašli 100 grama praškaste materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu speed. Isti je lišen slobode te je urađena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat nadležni tužilac.

U PS Konjic jučer je prijavljeno da je nepoznati počinilac tokom noći izvršio provalu u rezervoar na radnoj mašini "Rema" koja se nalazi na Željezničkoj stanici u Konjicu. Otuđeno je oko 100 litara nafte, te oko 10 metara kabla za uzemljenje. Izvršen je uviđaj i preduzete su sve potrebne mjere.

Jučer je u 18.15 sati u PS Prozor/Rama prijavljeno da je izbio požar u zgradi Opštinskog suda u Ulici kralja Tomislava u Prozoru. Obaviještena je vatrogasna jedinica koja je lokalizirala požar. U požaru je izgorjelo drveno stepenište unutar zgrade. Upoznati su inspektori protivpožarne zaštite, krim. policija i tužilac, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.