{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na području FBiH registrirano 90 saobraćajnih nezgoda

F
7.9.2007. u 11:55
0
0
Na području FBiH registrirano 90 saobraćajnih nezgoda
0
Na području FBiH registrirano 90 saobraćajnih nezgoda
U posljednja 24 sata na području Federacije BiH evidentirano je 59 krivičnih djela, te ukupno 90 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo teške, a deset lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen povreda.
Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih MUP-ova, od od ukupnog broja krivičnih djela registrirano je jedno razbojništvo u Tuzlanskom kantonu (TK), dva nasilja u porodici u Unsko-sanskom (USK) i Posavskom kantonu, dva izazivanja opće opasnosti u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) i Kantonu Sarajevo (KS), dvije prijevare u TK-u i Zapadnohercegovačkom kantonu, te dvije lakše tjelesne povrede u TK-u.

U istom periodu registrirani su, također, jedno oštećenje tuđe stvari u USK-u, jedan napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti u TK-u, te 23 teške krađe od čega KS-u devet u TK-u, ZDK-u i Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK) po četiri, a u Srednjobosanskom (SBK) i USK-u po jedna.

Istovremeno, registrirano je 13 krađa od čega u ZDK-u, SBK-a i HNK- u po tri, u USK-u dvije, te TK-u Zapadnohercegovačkom kantonu po jedna), kao i 12 ostalih krivičnih djela.

Registrirano je i 25 slučajeva narušavanja javnog reda i mira od čega u KS-u sedam, u SBK-u pet, HNK-u četiri, USK-u, ZDK-u i Zapadnohercegovačkom kantonu po dva, te TK-u Kantonu 10 (Livno) po jedan.

Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća (90) u KS-u se dogodilo 40, HNK-u 15, TK-u 14, ZDK-u i USK-u po 11, SBK-u pet, Zapadnohercegovačkom tri, te u Posavskom i i Kantonu 10 (Livno) po jedna saobraćajna nesreća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: