{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na području FBiH registrirano 90 saobraćajnih nezgoda

F
7.9.2007. u 11:55
0
0
Na području FBiH registrirano 90 saobraćajnih nezgoda
0
Na području FBiH registrirano 90 saobraćajnih nezgoda
U posljednja 24 sata na području Federacije BiH evidentirano je 59 krivičnih djela, te ukupno 90 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo teške, a deset lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen povreda.
Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih MUP-ova, od od ukupnog broja krivičnih djela registrirano je jedno razbojništvo u Tuzlanskom kantonu (TK), dva nasilja u porodici u Unsko-sanskom (USK) i Posavskom kantonu, dva izazivanja opće opasnosti u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) i Kantonu Sarajevo (KS), dvije prijevare u TK-u i Zapadnohercegovačkom kantonu, te dvije lakše tjelesne povrede u TK-u.

U istom periodu registrirani su, također, jedno oštećenje tuđe stvari u USK-u, jedan napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti u TK-u, te 23 teške krađe od čega KS-u devet u TK-u, ZDK-u i Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK) po četiri, a u Srednjobosanskom (SBK) i USK-u po jedna.

Istovremeno, registrirano je 13 krađa od čega u ZDK-u, SBK-a i HNK- u po tri, u USK-u dvije, te TK-u Zapadnohercegovačkom kantonu po jedna), kao i 12 ostalih krivičnih djela.

Registrirano je i 25 slučajeva narušavanja javnog reda i mira od čega u KS-u sedam, u SBK-u pet, HNK-u četiri, USK-u, ZDK-u i Zapadnohercegovačkom kantonu po dva, te TK-u Kantonu 10 (Livno) po jedan.

Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća (90) u KS-u se dogodilo 40, HNK-u 15, TK-u 14, ZDK-u i USK-u po 11, SBK-u pet, Zapadnohercegovačkom tri, te u Posavskom i i Kantonu 10 (Livno) po jedna saobraćajna nesreća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: