{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na području FBiH registrirano 61 krivično djelo i 48 saobraćajnih nezgoda

F
30.11.2007. u 11:16
0
0
Na području FBiH registrirano 61 krivično djelo i 48 saobraćajnih nezgoda
0
Na području FBiH registrirano 61 krivično djelo i 48 saobraćajnih nezgoda
Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih MUP-ova tokom posljednja 24 sata na području Federacije BiH evidentirano je 61 krivično djelo i 48 saobraćajnih nezgoda.
Od ukupnog broja krivičnih djela jedan pokušaj razbojništava registriran je u Zeničko-dobojskom kantonu, četiri slučaja nasilja u porodici, od čega u Srednjobosanskom dva, Zeničko-dobojskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu po jedan.

Istovremeno su evidentirana dva slučaja izazivanja opće opasnosti u Kantonu Sarajevo, te 25 teških krađa, od čega u Kantonu Sarajevo 11, Hercegovačko-neretvanskom šest, Unsko-sanskom i Tuzlanskom po tri i Srednjobosanskom kantonu dvije.

Od ukupno 13 krađa u Tuzlanskom kantonu počinjeno je pet, Srednjobosanskom četiri, a u Posavskom dvije, Unsko-sanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu po jedna.

U isto vrijeme počinjeno je 16 ostalih krivičnih djela, te 24 slučaja narušavanje javnog reda i mira, od čega u Kantonu Sarajevo osam, u Zeničko-dobojskom sedam, u Tuzlanskom i Hercegovačko-neretvanskom po tri, u Srednjobosanskom dva i Unsko-sanskom kantonu jedan u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća (48) u Kantonu Sarajevo dogodilo se 13, Tuzlanskom devet, Hercegovačko-neretvanskom osam, Srednjobosanskom šest, Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu po četiri, Kantonu 10 (Livanjskom) tri i jedna u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Dvije osobe zadobile su teže, a devet lakše tjelesne povrede, dok za dvije osobe nije utvrđen stepen povrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: