{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na području FBiH registrirano 61 krivično djelo i 48 saobraćajnih nezgoda

F
30.11.2007. u 11:16
0
0
Na području FBiH registrirano 61 krivično djelo i 48 saobraćajnih nezgoda
0
Na području FBiH registrirano 61 krivično djelo i 48 saobraćajnih nezgoda
Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih MUP-ova tokom posljednja 24 sata na području Federacije BiH evidentirano je 61 krivično djelo i 48 saobraćajnih nezgoda.
Od ukupnog broja krivičnih djela jedan pokušaj razbojništava registriran je u Zeničko-dobojskom kantonu, četiri slučaja nasilja u porodici, od čega u Srednjobosanskom dva, Zeničko-dobojskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu po jedan.

Istovremeno su evidentirana dva slučaja izazivanja opće opasnosti u Kantonu Sarajevo, te 25 teških krađa, od čega u Kantonu Sarajevo 11, Hercegovačko-neretvanskom šest, Unsko-sanskom i Tuzlanskom po tri i Srednjobosanskom kantonu dvije.

Od ukupno 13 krađa u Tuzlanskom kantonu počinjeno je pet, Srednjobosanskom četiri, a u Posavskom dvije, Unsko-sanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu po jedna.

U isto vrijeme počinjeno je 16 ostalih krivičnih djela, te 24 slučaja narušavanje javnog reda i mira, od čega u Kantonu Sarajevo osam, u Zeničko-dobojskom sedam, u Tuzlanskom i Hercegovačko-neretvanskom po tri, u Srednjobosanskom dva i Unsko-sanskom kantonu jedan u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća (48) u Kantonu Sarajevo dogodilo se 13, Tuzlanskom devet, Hercegovačko-neretvanskom osam, Srednjobosanskom šest, Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu po četiri, Kantonu 10 (Livanjskom) tri i jedna u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Dvije osobe zadobile su teže, a devet lakše tjelesne povrede, dok za dvije osobe nije utvrđen stepen povrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: