|

Na području FBiH 85 krivičnih djela i 159 saobraćajnih nesreća

Na području FBiH 85 krivičnih djela i 159 saobraćajnih nesreća
0
F
FENA
24.12.2007. u 12:16
0
komentara
0

dijeljenja
Na području FBiH 85 krivičnih djela i 159 saobraćajnih nesreća
Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih MUP-ova od 19. do 21. decembra na području Federacije BiH evidentirano je 85 krivičnih djela, 68 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i 159 saobraćajnih nezgoda.
Od ukupnog broja krivičnih djela (85) evidentirani su ubistvo u Zapadnohercegovačkom kantonu, razbojništvo u Kantonu Sarajevo, pet nasilja u porodici - u Tuzlanskom, Unsko-sanskom, Posavskom, Bosanskopodrinjskom i Kantonu Sarajevo, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga u Zeničko-dobojskom kantonu, te napad na ovlaštenu službenu osobu pri vršenju poslova sigurnosti u Tuzlanskom kantonu.

U istom periodu evidentirani su izazivanje opće opasnosti u Unsko-sanskom kantonu i 44 teške krađe - u Kantonu Sarajevo 12, u Hercegovačko-neretvanskom i Zeničko-dobojskom po devet, Tuzlanskom šest, Unsko-sanskom tri, Zapadnohercegovačkom dvije, te u Srednjobosanskom, Posavskom i Bosanskopodrinjskom kantonu po jedna, devet krađa - u Hercegovačko-neretvanskom i Tuzlanskom po četiri i u Zeničko-dobojskom kantonu jedna i 21 ostalo krivično djelo.

Istovremeno, registrirano je 68 slučajeva narušavanja javnog reda i mira - u Tuzlanskom 13, Zeničko-dobojskom 12, Srednjobosanskom 11, Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom po osam, Hercegovačko-neretvanskom četiri, Posavskom, Bosanskopodrinjskom, Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10 (Livanjski) po tri u kojima je osam osoba zadobilo lakše povrede, dok za jednu osoba nije utvrđen stepen povrede.

U spomenutom periodu na području Federacije BiH dogodilo se 159 saobraćajnih nesreća - u Kantonu Sarajevo 57, Zeničko-dobojskom 26, Srednjobosanskom 23, Tuzlanskom 15, Unsko-sanskom 13, Hercegovačko-neretvanskom 11, Livanjskom devet, Zapadnohercegovačkom četiri i Bosanskopodrinjskom kantonu jedna. Dvije osobe su smrtno stradale (Zeničko-dobojski kanton), jedna je zadobila teže, a 24 osobe lakše tjelesne povrede, dok za dvije osobe nije utvrđen stepen povrede.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.