Crna hronika
0

Na području FBiH 79 krivičnih djela i 81 saobraćajna nesreća

FENA
U posljednja 24 sata na području Federacije BiH evidentirano je 79 krivičnih djela od čega i ubojstvo u Zeničko-dobojskom kantonu te 81 saobraćajna nesreća u kojima su dvije osobe teže, a 12 lakše ozlijeđene.

U Kantonu Sarajevo zabilježen je slučaj razbojništva, u Hercegovačko-neretvanskom dva slučaja nasilja u porodici, a u Posavskom i Kantonu 10 po jedno. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu registriran je i slučaj prevare.

Službenici policije su na području Tuzlanskog kantona registrirali oštećenje tuđe stvari, dva izazivanja opće opasnosti, prevaru, krivično djelo prijetnje, nanošenje teških tjelesnih povreda, dva nanošenja lakših tjelesnih povreda te dvije krađe.

Protekli dan obilježile su i 44 teške krađe: Kanton Sarajevo –17, Hercegovačko-neretvanski – 10, Zeničko-dobojski - osam, Unsko-sanski i Srednjobosanski – po tri i Tuzlanski kanton – dvije), pokušaj teške krađe (Zeničko-dobojski kanton), šest krađa (Tuzlanski – tri, Zeničko-dobojski – dvije i Unsko-sanski kanton – jedna).

Registrirano je i 13 ostalih krivičnih djela, 21 narušavanje javnog reda i mira (Kanton Sarajevo - sedam, Zeničko-dobojski – pet, Hercegovačko-neretvanski – tri, Tuzlanski i Unsko-sanski – po dva, Srednjobosanski i Posavski kanton – po jedno) u kojima nije bilo posljedica, saopćeno je iz Federalne uprave policije.