Crna hronika
0

Na području FBiH 65 krivičnih djela i 42 saobraćajne nezgode

FENA
Na području Federacije BiH u posljednja 24 sata evidentirano je 65 krivičnih djela, 33 slučaja narušavanja javnog reda i mira i 42 saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći na području Tuzlanskog kantona, tri osobe su teže, a 10 lakše povrijeđeno, dok za jednu osobu nije utvrđen stepen povrede.

Od 42 saobraćajne nesreće, u Kantonu Sarajevo bilo je 13, Tuzlanskom devet, Zeničko-dobojskom sedam, Srednjobosanskom pet, Livanjskom tri, Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu po dvije, te Posavskom kantonu jedna.

Prema podacima Federalne uprave policije, od ukupnog broja krivičnih djela (65) evidentirano je razbojništvo u Kantonu Sarajevo, tri nasilja u porodici u Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom i Bosanskopodrinjskom kantonu, nasilničko ponašanje u Bosanskopodrinjskom, te prijevara u Zeničko-dobojskom kantonu i dva slučaja ugrožavanja sigurnosti u Unsko-sanskom kantonu.

Dogodile su se i 34 teške krađe i to u Kantonu Sarajevo 14, Zeničko-dobojskom devet, Srednjobosanskom pet, Tuzlanskom četiri i Hercegovačko-neretvanskom kantonu dvije, te 12 krađa od čega u Zeničko-dobojskom kantonu sedam, Tuzlanskom četiri i Hercegovačko-neretvanskom kantonu jedna i 13 ostalih krivičnih djela.

Evidentirana su i 33 slučaja narušavanja javnog reda i mira od čega u Kantonu Sarajevo 10, Tuzlanskom osam, Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom po pet, Srednjobosanskom tri, te Hercegovačko-neretvanskom i Livanjski po jedno, u kojima su tri osobe lakše povrijeđene.