Crna hronika
0

Na području Doboja pronađena indijska konoplja

FENA
Na području koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Doboj pronađene su i izuzete 42 stabljike, kao i devet sjemenki indijske konoplje, 63,7 grama zelene biljne materije za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o marihuani, pribor za konzumiranje droga i predmeti koji se koriste pri preprodaji droga.

Kriminalistička policija Policijske stanice Bosanski Brod je 13. juna lišila slobode: M.J. (1978) i S.C. (1981), oba iz Bosanskog Broda, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Kod njih je pronađeno i izuzeto 34,3 grama zelene biljne materije, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o marihuani, a koja je bila upakovana u paketiće namijenjene za prodaju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa danas je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo M.J. i pronađene su i izuzete: četiri stabljike i devet sjemenki indijske konoplje, 29,40 grama zelene biljne materije za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o marihuani, pribor za konzumiranje (tzv. nargila) i dijelovi precizne vage za koju postoje osnovi sumnje da je korištena pri razvagivanju droga. U toku je kriminalistička obrada nad navedenim osobama.

Kriminalsitička policija Policijske stanice Doboj 2 je 13. juna na dvije lokacije u šumi u mjestu Gornji Pridjel, općina Doboj, pronašla i uništila zasade indijske konoplje. Pronađeno je izuzeto 38 stabljika indijske konoplje visine od 40 do 260 cm.

Preduzimaju se potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska osobe koja je uzgajala ovu indijsku konoplju, saopćeno je iz CJB Doboj.