Rasvijetljen slučaj
74

Na Palama uhapšen vozač koji je udario pješaka u Sarajevu i pobjegao

M. N.
Policijski službenici Policijske stanie Pale uhapsili su muškarca koji je upravljajući vozilom VW Sharan udario pješaka 12. novembra u sarajevskom naselju Stup i pobjegao.
Radeći na rasvjetljavanju događaja policijski službenici MUP-a KS su utvrdili da je vozač koji je pobjegao G.V. 1985. godište iz Dervente koji je nastanjen na području općine Pale. Obavijestili su kolege nakon čega je on uhapšen jučer oko 17 sati.

On je predat u nadležnost MUP-a KS gdje je u Odjeljenju za saobraćajne istrage izvršena kriminalistička obrada te je ispitan zbog krivičnih djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i Neukazivannje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

O hapšenju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS, a protiv G.V. će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Nesreća se dogodila 12. novembra oko šest sati ujutro na raskrsnici ulica Džemala Bijedića-Nikole Šopa-Hivzi Bjelevca-Briješčanska na području općine Ilidža. Povrijeđen je pješak S.Dž. 1961. godište, a pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" te je pušten na kućno liječenje.