|

Na Jahorini uhapšeno šest osoba, pronađeni droga i oružje

Na Jahorini uhapšeno šest osoba, pronađeni droga i oružje
181
S
SRNA
14.12.2012. u 13:48
18
komentara
181

dijeljenja
Na Jahorini uhapšeno šest osoba, pronađeni droga i oružje Jahorina (Foto: Arhiv)
Šest osoba uhapšeno je rano jutros u ugostiteljskom objektu "Royal" na Jahorini, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.
U akciji, koju se pripadnici Jedinice za podršku CJB Istočno Sarajevo izveli jutros oko 4.30 sati, uhapšeni su NJ.P, S.M, D.C, S.V, S.D. i R.R.

U toku je pretres u ugostiteljskom objektu "Royal" i u više objekata na području Pala koje koriste NJ.P, S.M. i S.D.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac, MUP Republike Srpske je za NJ.P. 2010. godine raspisao međunarodnu potjernicu radi izdržavanja kazne u KPZ Foča u trajanju od 10 mjeseci zbog dva napada na ovlašteno službeno lice.

CJB Istočno Sarajevo za njim traga zbog osnova sumnje da se nalazio u bjekstvu kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se bavi krađom automobila.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac, za S.M. je raspisana potraga radi izdržavanja zatvorske kazne od jedne godine i sedam mjeseci po presudi Kantonalnog suda u Sarajevu zbog više teških krađa automobila.

Prilikom hapšenja, kod NJ.P. je pronađena staniolska vrećica sa kokainom, a u objektu je pronađeno odbačeno vatreno oružje, pištolj Browning, kao i više mobilnih telefona koji će u daljem radu biti predmet kriminalističke obrade.

Uhapšeni su saslušani u svojstvu osumnjičenih, a NJ.P. i S.M. su predati Sudskoj policiji u Istočnom Sarajevu radi izvršenja naredbi Osnovnog suda Sokolac.

Srna nezvanično saznaje da su slobode lišeni Njegoš Purković, Srećko Mandić, Danilo Cicović, Sergej Veselinović, Slaven Dakić i državljanin Hrvatske Romeo Drozga.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...