Crna hronika
0

Na Ilidži se jučer potuklo više osoba, dvije poslane na KCUS

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Operativno-komunikacijski centar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo obaviješten je u utorak u 12:40 sati da je u ulici Zujevinska, općina Ilidža, došlo do međusobne tuče više osoba, a nakon toga do upotrebe vatrenog oružja.

U tuči su povrijeđeni B.A. i H.E. iz Sarajeva, a ljekarska pomoć im je ukazana u Kliničkom centru u Sarajevu, gdje su im konstatovane lakše povrede. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba niti materijalne štete.

Radeći na rasvjetljvanju navedenog događaja, istog dana u 15:00 sati, policijski službenici IV PU uhapsili su S.R. (1988.) rođenog u Sarajevu, K.M. (1994.) rođenog u Konjicu, A.M., (1979.) rođenog u Sarajevu, B.S. (1988.) rođenog u Bijeljini, K.A. (1987.) rođenog u Sarajevu i O.R. (1989.) rođenog u Nevrenči, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje.

Pretresom vozila BMW, koje koristi O.R., pronađene su i oduzete dvije metalne palice. Također, izvršen je pretres stana i pratećih objekata koje koristi K.A. u ulici Zujevinska, gdje je pronađena i oduzeta jedna automatska puška s preklapajućim kundakom, 20 komada metaka i jedna sjekira, koja je najvjerovatnije korištena prilikom izvršenja opisanih krivičnih djela.

O ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.R., K.M., A.M., B.S., K.A. i O.R. su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.