Uz prijetnje oružjem
111

Na Ilidži napadnuti manekenka Nerma Juko i njen momak, razbojnici im ukrali novac i dokumente

Piše: Dž. L.
Nerma Juko (Foto: Facebook)
Nerma Juko (Foto: Facebook)
Nepoznate osobe prije dva dana napale su momka i djevojku na Ilidži te im uz prijetnju oružjem otuđili torbicu s ličnim dokumentima i novcem, otrgnuli zlatni lančić s vrata i pobjegli.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ovaj incident desio se 11. oktobra u ulici Ibrahima Ljubovića oko 23:30 sati, a razbojništvo je izvršeno nad K. T.

Našoj redakciji ovaj slučaj prijavila je Nerma Juko, manekenka iz Visokog, koja je nositeljica nekoliko miss titula na takmičenjima u BiH.

Ona je izjavila da je u momentu napada bila zajedno s njenim momkom Kenanom Topalovićem. Juko je navela kako su im razbojnici pokušali oteti automobil.

"Došli smo pred zgradu gdje zajedno živimo skoro dvije godine. Izašli smo iz auta i potom su nam prišla dva maskirana i naoružana napadača te uz prijetnju pištoljem pokušali oteti ključeve. Kenan je pružao otpor i nije dao ključeve i vikao je 'upomoć'. Pokušao im je pobjeći iza zgrade i udaljiti ih od mene i od auta jer se plašio da će meni nešto uraditi. Međutim, oni su trčali za njim i kada su vidjeli da mu ne mogu uzeti ključeve od auta, otrgnuli su mu zlatni lanac s vrata te ukrali torbicu s novcem i ličnim dokumentima te još nekim vrijednim stvarima koje su se nalazile unutra", ispričala nam je Juko.

Napadači su se potom udaljili u nepoznatom pravcu. Juko i Topalović prijavili su policiji krađu i napad.

Juko nam je poslala fotografiju otuđenog lanca kako bi im se mogle javiti osobe ili zlatari koji prepoznaju nakit.

Kenan Topalović (Foto: Facebook)
Kenan Topalović (Foto: Facebook)

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a policijski službenici Uprave policije MUP-a KS rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.