Crna hronika
0

Na graničnom prelazu rača uhapšen B. M. zbog teške krađe

FENA
Službenici jedinice Granične policije Bijeljina 4. augusta su na graničnom prijelazu Rača, na ulazu u BiH, kontrolirali bh. državljanina B. M., rođenog 1967. u mjestu Osredak u općini Cazin, gdje je i nastanjen.

Provjerom u evidenciji potraga ustanovljeno je da je za ovom osobom MUPRS-a raspisao potragu zbog krivičnog djela teške krađe.

B. M. je lišen slobode i predan službenicima CJB Bijeljina.

OTKRIVENA OSOBA S INTERPOLOVE POTJERNICE

Službenici jedinice Granične policije Brčko predali su 4. augusta u 11.30 sati državljanina Republike Srbije S. Z. na postupanje službenicima Sudske policije BiH.

Spomenuta osoba je 3. augusta na graničnom prijelazu Brčko lišena slobode na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao Interpol Berna zbog krivičnog djela krađe.

DRŽAVLJANIN SRBIJE UHAPŠEN ZBOG FALSIFICIRANJA ISPRAVA

Na međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk 5. augusta u 06.40 sati službenici jedinice Granične policije Trebinje kontrolirali su državljanina Republike Srbije A. O., rođenog 1976. u Novom Pazaru.

Provjerom u evidenciji potraga utvrđeno je da je za ovom osobom Osnovni sud Derventa raspisao potragu zbog krivičnog djela falsificiranja isprava.

A. O. je lišen slobode i u 10.15 sati predan Sudskoj policiji u Trebinju, saopćeno je iz Granične policije BiH.