|

Na granici BiH i Hrvatske policijski pas nanjušio skoro 9 kilograma marihuane

Na granici BiH i Hrvatske policijski pas nanjušio skoro 9 kilograma marihuane
22
F
FENA
13.2.2020. u 14:49
18
komentara
22

dijeljenja
Na granici BiH i Hrvatske policijski pas nanjušio skoro 9 kilograma marihuane Ilustracija: Shutterstock
Hrvatska policija je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, uz pomoć psa za detekciju droga, zaplijenila više od 8,8 kilograma marihuane koju je iz BiH pokušao prošvercati 48-godišnji državljanin Srbije.
Droga je, u zajedničkoj akciji policije i carine, otkrivena u vozilu srbijanskih oznaka koje je u utorak oko 15 sati pokušalo ući u Hrvatsku. U policiji kažu kako je sumnju da se u vozilu na kojem su uočene preinake nalazi droga potvrdio policijski pas Dona.

"U vozilu je pronađeno ukupno 8.817,29 grama droge marihuane", rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić, prenosi Hina.

U pregradama prtljažnog prostora policija je pronašla 13 paketa marihuane, a još tri paketa nalazila su se u vozačevom sjedištu.

Načelnik stanice granične policije Stara Gradiška Miroslav Matić podsjetio je da je i u srijedu na tom graničnom prijelazu zabilježena zapljena opojnih droga kod tri osobe.

Prema policijskim podacima protekle godine u Brodsko-posavskoj županiji podneseno je 55 krivičnih i 190 prekršajnih prijava vezanih uz zloupotrebu droga.

Zaplijenjeno je više od 230 kilograma marihuane, 8.080 komada različitih lijekova, više od pola kilograma amfetamina, 374 grama kanabis smole, 106 stabljika kanabisa, 15,48 grama kokaina, 8,5 grama metamfetamina te nešto manje od četiri grama heroina i halucinogenih gljiva.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...