Novo ubistvo u Sarajevu
0

Muž nožem ubio suprugu na Trgu heroja

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Serija tragičnih događaja u Sarajevu se nastavila. Nakon smrti Amara Mistrića, desilo se novo ubistvo u našem glavnom gradu. Na Trgu heroja, broj 30, Biser Čekić (26) nožem je ubio svoju suprugu Samiru. (29).

Kako nam je rekao Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, danas u 12 sati policija je obaviještena da je počinjeno krivično djelo ubistva na Trgu heroja.

Biser Čekić (26) upotrebom noža fizički je napao svoju suprugu Samiru (29), oboje iz Sarajeva, koja je preminula od zadobijenih povreda.

Na lice mjesta stigla je i ekipa Hitne pomoći koja je pokušala izvršiti reanimaciju, ali bez uspjeha, te je konstatirala smrt. Ubica je i sebi nanio povrede nožem pa je prebačen na CUM KCUS-a gdje mu je ukazana pomoć. On se nalazi pod nadzorom policijskih službenika.

Više informacija o njegovim povredama nismo uspjeli dobiti, jer je riječ o psihijatrijskom pacijentu, saznali smo iz KCUS-a.

O navedenom krivičnom djelu obaviješten je dužerni tužitelj koji je izašao na lice mjesta i obavio uviđaj.

Uviđaj pripadnika MUP-a KS je još uvijek u toku i policija intenzivno radi na prikupljanju svih podataka u vezi sa navedenim slučajem.