Predat Tužilaštvu
1

Muškarcu koji je napao Mehu Volodera u Mostaru određen jednomjesečni pritvor

Piše: R. D.
Napadaču incijala J. F., koji je prije devet dana u Mostaru teško povrijedio Mehu Volodera, određen je jednomjesečni pritvor, a slučaj je predat Kantonalnom tužilaštvu.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK, za Klix.ba je kazao kako je prije dva dana Sektor kriminalističke policije podnio nadležnom kantonalnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom dijelu osobe inicijala J. F. koji je rođen 1995. godine u njemačkom gradu Hertenu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede.

"Dana 7. augusta ove godine J. F. je oko 16 sati kod napuštenog skladišta firme Velmos u južnom dijelu Mostara, nakon kraće svađe, fizički napao osobu inicijala M. V. (1968.) iz Mostara, tako što ga je zatvorenom šakom udario više puta u predjelu glave. Od udaraca M. V. pada i glavom udara u asfaltnu podlogu te gubi svjest", opisao je Marić.

Osumnjičeni je uhapšen, a nakon provedene kriminalističke istrage određen mu je jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, građani mostarskog naselja Opine alarmirali su javnost zbog napada na svog komšiju Mehu Volodera koji je već osam dana u komi, nakon napada, kako su naveli, dva pripadnika romske nacionalne manjine.

Mještani problematiziraju dovođenje Roma i njihovo smještanje u napuštenim skladištima pored njihovog naselja, navode brojne incidente i boje se potencijalnih sukoba. Prije dva dana ispred mjesne džamije je održan protestni skup.