Pravosnažna presuda
35

Muškarcu iz Teočaka 35 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva

A. K.
Zatvorske ćelije (Foto: F. K./Klix.ba)
Zatvorske ćelije (Foto: F. K./Klix.ba)
Vrhovni sud Federacije BiH donio je osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka zbog ubistva žene te teškog ranjavanja njenog muža, koji je posljedično povredama naknadno preminuo.

Naime, Vrhovni sud FBiH je po optužnici Kantonalnog tužilaštva u Tuzli donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka i izrekao mu jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

"Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović te pokušao ubiti i njenog supruga Muju. U optužnici se navodi da je Haraćić pomenutog dana oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu", naveli su iz Tužilaštva TK.

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati nakon događaja, dok njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo.