Uhapšeni sinoć
7

Muškarci koji se dovode u vezu s nestankom djevojčice Enise iz Sarajeva predati Tužilaštvu

Piše: M. N.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kenan Kršo i Jasmin Zunđa predati su danas Tužilaštvu KS nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS. Njih se dovodi u vezu sa slučajem nestanka 12-godišnje djevojčice Enise Muhić koja je pronađena sinoć na području općine Novo Sarajevo.

Kršo i Zunđa se sumnjiče za krivično djelo oduzimanje djeteta. Nakon što budu saslušani, postupajući tužilac će u zakonski predviđenom roku donijeti odluku o tome da li će predložiti mjeru pritvora.

Majka djevojčice Emira Basić je prijavila policiji nestanak kćerke Enise 17.11. oko 22:00 sata. Tvrdila je kako je Enisu oteo muškarac koji je, kako nam je kazala, od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA-e, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji u Staroj Brezi, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom IDIL-a. Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima Islamske države.