Crna hronika
38

Muškarci iz Sarajeva i Laktaša zajedno pljačkali kuće po RS-u

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka predali su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka 25-godišnjeg M.G. iz Laktaša i 39-godišnjeg V.Š. iz Sarajeva, zbog sumnje da su izvršili krivična djela teške krađe i pokušaja teških krađa.

Policijski službenici CJB BL realizovali su operativnu akciju kodnog naziva Magistrala koja je imala za cilj identifikovanje izvršilaca i rasvjetljavanja krivičnih djela protiv imovine, izvršenih na području grada Banja Luka, te opština Mrkonjić Grad, Kotor Varoš, Prnjavor, Laktaši i Gradiška.

Tokom navede akcije uhapšeno je pet osoba od kojih su tri puštene na slobodu. Izvršeni su pretresi kuća, pomoćnih objekata i prevoznih sredstava u Banjoj Luci i Laktašima. Pronađeno je i oduzeto 75,8 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, lovačka puška, te mobilni telefoni sa pripadajućim SIM karticama.

Na osnovu prikupljenih dokaza i činjenica, osobe se sumnjiče da su zajedno, tokom 2016. godine i početkom 2017. godine, izvršili najmanje dvadeset pet krivičnih djela protiv imovine (teške krađe, krađe i pokušaj teških krađa). Oni su upotrebom fizičke snage ili podesnog alata provaljivali vrata stambenih objekata te krali novac, nakit, oružje i druge vrijedne stvari koje su potom prodavali.

Policijski službenici CJB BL nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela protiv osumnjičenih M.G. i V.Š. za koja će dostaviti dopunu izvještaja nadležnom tužilaštvu.