Lažno se predstavio
58

Naoružan muškarac na Ilidži jučer tukao djevojku pa pobjegao, policija ga uhapsila i utvrdila da postoji potjernica za njim

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su jučer ujutru uhapsili Sedada Oruča na Ilidži, za kojim je raspisana potjernica u Zeničko-dobojskom kantonu, nakon prijave građana da maltretira žensku osobu te da vatrenim oružjem uništava automobile.

Ujutru oko 6:00 sati građani Ilidže su prijavili policiji da naoružana muška osoba maltretira jednu djevojku, puca i vatrenim oružjem uništava automobile.

U međuvremenu, dok su policajci izašli na mjesto događaja da provjere prijavu, očevici navode da je osumnjičeni pobjegao pješke, zbog čega je policija krenula u potragu za njim.

Brzom intervencijom policijskih službenika Pete Policijske uprave MUP-a KS sustignut je nakon otprilike jedan kilometar u Rustempašinoj ulici, gdje je i priveden.

U policijskoj stanici je utvrđeno da je pod utjecajem droga, kao i to da je dao lažne lične podatke. Operativnim radom policajci su saznali njegov identitet i uvidjeli da je riječ o opasnom kriminalcu za kojim postoji više potjernica u Zeničko-dobojskom kantonu, odnosno Općinskog suda u Zenici.

Oruč je nakon kriminalističke obrade u Jedinici za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode predat u nadležnost policijskih službenika MUP-a ZDK.