Krađe u Sarajevu
19

Muškarac za jednu noć u Starom Gradu opljačkao četiri radnje, dva pokušaja pljačke spriječena

D. B.
U sarajevskoj općini Stari Grad su tokom vikenda za jednu noć opljačkane četiri radnje, dok su dva pokušaja pljačke spriječena.

Kako saznaje portal Klix.ba, pljačke su se dogodile 30. oktobra oko 5 sati, a opljačkane su tri radnje koje se nalaze u ulici Sime Milutinovića Sarajlije. Riječ je o objektima Smoothie bar Vozdra, Bubble Waffle Market i Butik Lager 157, a za pljačke je odgovorna ista osoba koja je te noći opljačkala i ugostiteljski objekt Kaffa Cafe u ulici Sarači 70.

Također, zabilježen je i pokušaj pljačke ugostiteljskog objekta Kebab House, koji je spriječen jer se u njemu nalazila čistačica. Ista osoba koja je pokušala opljačkati Kebab House se vratila rano jutros oko 3:30 sati, ali je u objektu ponovo bila čistačica pa do pljačke nije došlo.

Ovo nisu jedine pljačke u posljednje vrijeme na području općine Stari Grad jer je i parfimerija Inoma opljačkana dvije noći za redom te je načinena veća materijalna šteta. Isto se dogodilo i s još nekoliko poslovnih objekata u posljednje vrijeme.