Tragedija u Tuzli
0

FOTO / Muškarac ubio poslodavca nakon otkaza, a potom i sebi pucao u glavu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Jedna osoba je poginula, dok je više njih povrijeđeno u tragediji koja se dogodila u Fočanskoj ulici u Tuzli oko 13 sati.

Vlasnik preduzeća "Euro taxi", Elvir Tirić iz Tuzle, ubijen je danas oko 13 sati u svojoj porodičnoj kući u Fočanskoj ulici. U njega je iz pištolja pucao Nusret Jahić, koji je nakon ubistva zapalio kuću, a potom u dvorištu pucao sebi u glavu. Ljekari UKC-a Tuzla bore se da mu spase život.

U pucnjavi je povrijeđena i Tirićeva supruga, koja je zadobila prostrelnu povredu u predjelu abdomena i hospitalizirana je na UKC-u Tuzla.

"N.J. je dovezen na UKC Tuzla sa izuzetno teškim povredama glave. Također, pomoć na UKC Tuzla se ukazuje E.O. i H.K., te šestorici službenika MUP-a TK zbog trovanja karbon monoksidom. Niko od njih nije životno ugrožen", kaže portparol UKC Tuzla Amra Odobašić.

U požaru je povrede zadobila još jedna osoba i smještena je na UKC-u gdje joj se ukazuje ljekarska pomoć.

Motiv svirepog zločina je otkaz u preduzeću "Euro taxi" koji je, navodno, Jahić dobio prije nekoliko dana. Nakon dojave o tragičnom događaju u Fočansku ulicu je poslata Jedinica za specijalne namjene MUP-a TK, Profesionalna vatrogasna jedinica i Služba hitne medicinske pomoći.

Komšije su u šoku iščekivali konkretne informacije, a kada je potvrđeno da je Elvir Tirić ubijen zavladao je muk. Poslije dvosatne borbe sa vatrenom stihijom požar je lokalizovan.

Uviđaj obavljaju službenici MUP-a TK, a na terenu je i dežurni kantonalni tužilac. Istraga je u toku.