Akcija policije
9

Muškarac u Srpcu pucao na radnike pa se zatvorio u objekat, na kraju uhapšen

G. M.
Policija privela osumnjičenog (Ilustracija) (Foto: T. S./Klix.ba)
Policija privela osumnjičenog (Ilustracija) (Foto: T. S./Klix.ba)
Policijskoj stanici Srbac danas oko 13 sati prijavljeno je da je u mjestu Korovi muškarac ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici.

Po prijavi su postupili policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je muškarac M.A. ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega se zaključalo u pomoćni objekat.

Izvršena je blokada i osiguranje lica mjesta, a oko 15. 40 sati policijski službenici stupili su u kontakt s muškarcem i nagovorili ga da se preda, te je na taj način uspješno stavljen pod kontrolu policijskih službenika.

On je priveden zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti, neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje ili uništenje javnih uređaja.

Policijski službenici su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje on koristi, te je pronađeno vatreno oružje, više komada municije i dvije ručne bombe.