Krizna situacija
0

Muškarac u Šipovu nožem nasrnuo na policajce, savladala ga Žandarmerija

G. M.
Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Osoba iz Šipova čiji su inicijali S.M. uhapšena je zbog napada nožem na policijske službenike kojima je kamenom oštetila i vozila, a u svemu tome jedan policajac je i povrijeđen, saopćila je Policijska uprava Mrkonjić Grad.

Policijskoj stanici Šipovo jučer je oko 12 sati prijavljeno da je S.M. fizički nasrnuo na D.M. ispred njegove porodične kuće u mjestu Vagan.

Policija je pronašla S.M. u kući u kojoj trenutno boravi u Vaganu, te ga pozvala da izađe kako bi obavili informativni razgovor, ali je on izašao upućujući im pogrdne riječi i sa nožem nasrnuo na policijske službenike.

Nakon toga, osumnjičeni je bacio kamen na službeno vozilo, koje je tom prilikom oštetio, nakon čega se vratio u kuću, navodi se u saopćenju. Prilikom svih dešavanja povrijeđen je jedan policajac kojem je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Šipovo, nakon čega je upućen na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

S obzirom na to da osumnjičeni nije želio da sarađuje sa policijom, na teren je izašla Jedinica žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad koji su savladali prijavljenog i lišili ga slobode.

O svim okolnostima obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.