{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarac u Brčkom zbog napada i prijetnje smrću policajcima osuđen na 4 i pol mjeseca zatvora

24.9.2018. u 15:32
2
6
Muškarac u Brčkom zbog napada i prijetnje smrću policajcima osuđen na 4 i pol mjeseca zatvora
2
Muškarac u Brčkom zbog napada i prijetnje smrću policajcima osuđen na 4 i pol mjeseca zatvora
Foto: F. K./Klix.ba
Anel Salihović koji je u augustu napao i prijetio policajcima u Brčkom osuđen je na zatvorsku kaznu od četiri mjeseca i 15 dana.
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv 27-godišnjeg Salihovića optuženog da je prošlog mjeseca u Brčkom izvršio napad na službenike Policije Brčko distrikta na intervenciji i uputio im prijetnje po život.

Zbog opasnosti da bi mogao učiniti krivično djelo kojim prijeti Salihović je odmah pritvoren, a nakon intezivno sprovedene istrage, ubrzo je optužen i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca i 15 dana. Za krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju poslova sigurnosti njemu je prethodno utvrđena zatvorska kazna od četiri mjeseca, dok mu je istovremeno za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti utvrđena kazna zatvora u trajanju od jednog mjeseca i 15 dana.

Podsjećamo, Tužilaštvo Distrikta procesuiralo je Salihovića, jer je 17. augusta u Grbavici kod Brčkog pri policijskoj intervenciji zbog narušavanja javnog reda i mira fizički napao jednog policijskog službenika. Salihović je tom prilikom pružajući aktivan otpor lišavanju slobode službeniku S.K nanio tjelesne povrede, a pošto je savladan uz pomoć policijskog službenika N.M., obojici im je prijetio da će ih ubiti po izlasku na slobodu. Salihović je prethodno prijavljen od građana da na magistralnom putu u Grbavici zaustavljanjem vozila i nalijetanjem na njih narušava javni red i sigurnost saobraćaja.

Za manje od mjesec dana intenzivne istrage, u okviru koje je ubrzo prikupilo dokaze neophodne za donošenje tužilačke odluke, Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Salihovića. Po podizanju i potvrđivanju optužnice Tužilaštvo je s optuženim zaključilo sporazum o priznanju krivice odmjerivši kaznu u skladu sa sudskom kaznenom politikom za ovu vrstu krivičnih djela.

Predlaganjem sporazuma, kojeg je Osnovni sud Distrikta potom prihvatio, cjelokupan krivični postupak pravosnažno je okončan kažnjavanjem počinioca u roku od mjesec dana od dana izvršenja krivičnog djela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: