Crna hronika
374

Muškarac skočio sa Starog mosta u Mostaru i nije izronio

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U poslijepodnevnim satima u Mostaru je sa Starog mosta u Neretvu skočio 25-godišnji mladić (M.I.) porijeklom iz Zvornika, ali nije izronio.

Kako su za Klix.ba kazali iz MUP-a HNK nesreća se dogodila u 17:20 sati.

"Prijavljeno nam je da je muškarac skočio sa mosta i da nije izronio. Ekipe su na terenu i vrše potragu za nestalim mladićem", kazali su iz MUP-a HNK.

Policija je ispitala i porodicu mladića koji je skočio s mosta, o okolnostima pod kojima se sve to dogodilo.

Kako nezvanično saznaje portal Klix.ba, radi se o 25-godišnjem muškarcu iz Zvornika, koji je u društvu dvije sestre stigao u posjetu Mostaru. Dok su bili na Starom mostu, muškarac je izrazio želju da skoči u Neretvu te da sestre snime skok. One su ga odgovorile od toga, a potom su otišli u obližnji restoran na ručak.

Međutim, tokom ručka je mladić ustao i navodno rekao da ide u toalet, ali se zapravo vratio na Stari most i skočio.

Njegovo tijelo je primijetio policajac ispod Lučkog mosta na površini vode, ali je ono ponovo potonulo. Nakon dojave o skoku i nestanku mladića stigla su dva kajaka Interventne spasilačke službe Mostar, a spasioci su mladića tražili nizvodno, sve do Mosta Hasana Brkića u naselju Tekija. Tu je potraga obustavljena i bit će nastavljena ujutro.

Podsjećamo, proteklog vikenda u Zvorniku je stradao Slovenac Andrej Beuc, kada je skočio u Drinu i utopio se. Spasilačke službe njegovo tijelo pronašle su tek danas.