Nesretan slučaj
4

Muškarac pao s mosta u Foči, prebačen na KCUS zbog teških povreda

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Policijski službenici Policijske uprave Foča jučer su zaprimili dojavu da nepoznata osoba poziva u pomoć kod željeznog mosta, koji je u fazi izgradnje, u ulici Studentska u Foči. Pretragom terena ispod mosta na rijeci Drini kod KPZ Foča, sa desne strane obale zatekli su osobu inicijala S.Đ. (1985.) iz Foče sa povredama glave i tijela.

Povrijeđeni muškarac je vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Foča prevezen u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje je mu je pružena pomoć, a zatim je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi daljih medicinskih pretraga i liječenja.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac nadležnog tužilaštva, a uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave Foča. Utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela već da se radi o nesretnom slučaju.

"Policijska uprava Foča apeluje na sve građane da ukoliko prelaze most na Drini, kod KPZ Foča, koji je u izgradnji, budu oprezni jer isti još nije završen te nema zaštitnu ogradu niti pješačke staze, a prolaz preko istog je fizički zapriječen", saopćeno je iz PU Foča.