Crna hronika
39

Muškarac osumnjičen za ubistvo dvogodišnjaka predat Tužilaštvu ZDK

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona jutros je predat muškarac inicijala V. S. iz Kaknja, koji se sumnjiči da je nanio smrtonosne povrede dvogododišnjem dječaku čiji je bio očuh.

V. S. je policijskim vozilom oko 11 sati dovezen u Tužilaštvo, gdje će ga ispitati dežurni tužilac.

U toku jučerašnjeg dana upućen je prijedlog mjere pritvora za ovog osumnjičenika, ali još uvijek nije poznato da li je on i odobren.

Podsjetimo, javnost je šokirala vijest da je 4. novembra u hitnu pomoć u Kaknju dovezeno dijete rođeno 2012. godine sa povredama od čije težine je dan poslije podleglo. Iako su osobe koje su dovezle dijete tvrdile da su povrede nastale prilikom pada na beton u dvorištu kuće, policijskim uviđajem nisu pronađeni tragovi koji bi na to ukazivali, niti su utvrđeni svjedoci.

Nakon obdukcije tijela djeteta utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem, što je podstaklo sumnju da su povrede nastale fizičkim zlostavljanjem. Istog dana u Kaknju su lišene slobode osobe inicijala V.S. i S.N. i sprovedene u službene prostorije Policijske stanice Kakanj.

V. S. je zadržan i sproveden u službene prostorije Sektora kriminalistička policije na kriminalističku obradu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Inače, kako je MUP ZDK jučer saopštio, radi se o osobi koja je već prijavljivana zbog nasilja u porodici. Prema nezvaničnim informacijama, V .S. i S. N. su živjeli u vanbračnoj zajednici.