|

Muškarac koji je u aprilu seksualno zlostavljao psa napao djevojku u Sarajevu

Muškarac koji je u aprilu seksualno zlostavljao psa napao djevojku u Sarajevu
245
L. K.
9.12.2019. u 19:25
150
komentara
245

dijeljenja
Muškarac koji je u aprilu seksualno zlostavljao psa napao djevojku u Sarajevu Foto: D. S./Klix.ba
Nepoznati muškarac koji je u aprilu ove godine seksualno zlostavljao psa u centru Sarajeva sinoć je napao djevojku s psom također u centru grada. Prema riječima policije i napadnute djevojke, muškarac je želio oteti njenog psa te je fizički nasrnuo na nju.
Prema informacijama koje smo dobili od napadnute djevojke, čiji je identitet poznat redakciji, muškarac ju je napao ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu: "Napao me uz tvrdnju da je moj pas zapravo njegov, ponavljajući kako sam ga ukrala. Vukao je mog psa za ogrlicu tako jako i nasilno da se pas podizao sa zemlje i počeo se gušiti. Dok sam pokušavala odbraniti svog psa, muškarac me fizički napao".

Dodaje kako joj je na ulici pomogao mladi par i jedan stariji čovjek, nakon čega je pozvala policiju."Dok smo čekali policiju, ispostavilo se da je nasilnik odlučio da me prati. Srećom, policija je reagovala veoma brzo i profesionalno", govori te dodaje kako je uskoro utvrđeno da se radi o istom muškarcu koji je u aprilu 2019. uhapšen zbog silovanja psa u centru Sarajeva.

Glasnogvornik Operativnog centra MUP-a KS Mirza Hadžiabdić potvrdio nam je slučaj i kazao kako je policija privela muškarca i zabilježila slučaj.

"Napad se jeste dogodio, muškarac je uhapšen i odveden u MUP. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu", kratko je objasnio Hadžiabdić.
Prijavi grešku


Komentari (150)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...