Nesavjestan rad
1

Muškarac iz Zvornika oštetio "Šume RS" za 23.000 KM

SRNA
Protiv osobe čiji su inicijali M.K. iz Zvornika podnesen je izvješaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi čime je oštetilo preduzeće "Šume Repubike Srpske" za 23.000 KM, saopšteno je iz zvorničke Policijske uprave.

Osumnjičen je da u periodu od 16. septembra 2016. do 25. jula ove godine, u svojstvu odgovorne osobe nadležnog šumskog gazdinstva, nije aktiviralo instrumente obezbjeđenja plaćanja koje je položilo preduzeće iz Banja Luke kao garancije za uredno plaćanje po ugovorima o kupoprodaju drvnih sortimenata.

Između Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" kao prodavca i preduzeća iz Banje Luke kao kupca zaključen je ugovor po kojem je roba isporučena, a prema ispostavljenim fakturama kupca, osoba je bilo u obavezi da izvrši plaćanje koje nije izvršeno u predviđenom roku, već je nastavljena isporuka drvnih sortimenata kupcu.

Ovim je osumnjičea osoba svjesno prekršila zakon i pravila poslovanja, jer kupac nije izvršio ugovorene obaveze, te je ostao dug po osnovu isporučene a neplaćene robe od 22.988 KM i to je iznos za koji je oštećeno preduzeće.