Bio je pijan
17

Muškarac iz Neuma prijetio bombom pa u policiju priveden sa prostrijelnim ranama nogu

FENA
Neum (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Neum (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Službenici PS Neum uhapsili su E.DŽ. (1981.) zbog sumnje da je ranio B.B. (1973.) koji je u alkoholiziranom stanju i s nožem u ruci vlasnicima kuće koja se nalazi u Dalmatinskoj ulici u Neumu prijetio da će baciti bombu, saopćio je MUP HNK.

Policijskoj stanici Neum u nedjelju navečer obratila se F.DŽ. (1950.) iz Neuma i prijavila da je pred kuću njene kćerke, koja se nalazi u ulici Dalmatinska, došao pijan B.B.(1973.) iz Neuma te da im s nožem u ruci upućuje prijetnje i da će baciti bombu.

Na mjesto događaja odmah su izašli policajci i osobu B.B. doveli u policijsku stanicu gdje je primijećeno da ima prostrijelne rane na potkoljenicama obje noge. On je prevezen u Dom zdravlja Neum odakle je upućen u SKB Mostar.

U 23:45 sati, zbog osnova sumnje da je upotrebom vatrenog oružja nanio navedene povrede osobi B.B., djelatnici policije su lišili slobode E.DŽ.(1981.).

O svemu su upoznati tužilac i Odjel krim. policije, te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja, navodi se u soapćenju.