|

Muškarac iz Kalesije se sumnjiči da je poslao pismo sa antraksom

Muškarac iz Kalesije se sumnjiči da je poslao pismo sa antraksom
20
S
SRNA
23.10.2012. u 17:18
5
komentara
20

dijeljenja
Muškarac iz Kalesije se sumnjiči da je poslao pismo sa antraksom Kalesija
U Policijskoj stanici Kalesija saslušan je muškarac čiji su inicijali N. H. (51) zbog sumnje da je na adresu Osnovnog suda Kalesija poslao koverat sa nepoznatom praškastom materijom i dvije sjemenke, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.
Jedan od službenika Opštinskog suda Kalesija prijavio je juče policiji da je u redovnoj pošti stiglo pismo adresirano: Opštinskom sudu Kalesija - prekršajno odjeljenje, u kojem se nalazila praškasta materija za koju se sumnja da je antraks.

Policija je obezbijedila mjesto događaja, obavijestila opštinskog sanitarnog inspektora i Veterinarsku stanicu, te kantonalnog tužioca i direktora Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, po čijem nalogu je izvršena dezinfekcija prostora u zgradi Suda i osoba sa kojima je navedeni prah mogao doći u kontakt.

Do sada raspoloživi podaci policije ukazuje na sumnju da je N. H. navedeno djelo počinio zbog neslaganja sa sankcijama Osnovnog suda Kalesija u vezi sa prekršajem iz oblasti saobraćaja.

Kriminalistički i veterinarski tehničar su na adekvatan način zaštitili sadržaj koverte, dok je policija Kantonalnom tužilaštvu dostavila prijedlog za vještačenje nepoznate praškaste materije u Veterinarskom zavodu Tuzlanskog kantona zbog sumnje na antraks.

Policija iz Kalesije u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzla nastavlja rad na utvrđivanju okolnosti u vezi sa tim događajem.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...