Bugojno
0

Muškarac (48) se ubio iz automatske puške

FENA
Bugojno
Bugojno
Nakon jučerašnje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao dječak Tarik Seferović, učenik Treće osnovne škole, stanovnike Bugojna danas je uznemirila vijest o novoj tragediji, koja se desila u selu Ljubnić.

Islam Muslimović (48) pronađen je jutros mrtav u pomoćnom objektu svoje kuće u Ljubniću. Uviđaj su izvršili pripadnici Odjeljenja Kriminalističke policije PU Bugojno, koji su na mjestu događaja pronašli tragove koji ukazuju da je riječ o samoubistvu iz automatskog oružja. Istraga o ovom slučaju je u toku.

Nažalost, informacije iz MUP-a SBK govore da iz godine u godinu raste broj samoubistava u tom kantonu. U 2009. registrirano je 29 slučajeva suicida, što je za sedam više u odnosu na 2008. U 23 slučaja samoubistvo su izvršili muškarci, a u šest žene.

Četiri osobe imale su od 18 do 24 godine dok su dvije osobe bile stare od 30 do 40 godina. Najveći broj osoba koje su počinile samoubistvo pripadalo je skupini od 40 do 70 godina, ukupno 18, po šest od 40 do 50 godina, od 50 do 60 i od 60 do 70 godina. Lani je zabilježen i slučaj samoubistva osobe koja je bila starija od 80 godina.

Najveći broj osoba prekratilo je život vješanjem, njih 17, skokom s visine to su učinile četiri osobe, vatrenim oružjem i trovanjem po dvije osobe, utapanjem i aktiviranjem bombe po jedna osoba, te u dva slučaja na drugi način.