Mostar
0

FOTO / Muškarac (31) ubijen iz vatrenog oružja na Carinskom mostu

Sarajevo-x.com
U noći sa nedjelje na ponedjeljak u Mostaru se dogodilo ubistvo na lijevoj obali Carinskog mosta u ulici Pete hercegovačke brigade. Oko 4.30 sati policija je dobila prijavu, te su neposredno nakon toga na pločniku pronašli mrtvu mušku osobu ubijenu hicima iz vatrenog oružja.
Foto: Samir Šehović/Fotoservis.ba
Foto: Samir Šehović/Fotoservis.ba
Tokom jutra pripadnici Policijske uprave Mostar, krim policije MUP-a HNK obavili su uviđaj, a sav saobraćaj preko Carinskog mosta u pravcu autobuske stanice i obrnuto je jutros bio zatvoren.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrdio Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK, jutros oko 04.30 sati je ubijen Š.S, nastanjen u naselju Željuša, u blizini Mostara.

Foto: Samir Šehović/Fotoservis.ba
Foto: Samir Šehović/Fotoservis.ba
Neslužbeno se saznaje kako se radi o Šemsi Salčinu, koji je od ranije poznat policiji. Salčin je nedavno izašao iz zatvora, nakon što je odslužio kaznu. Mogući počinitelj ubistva se također nalazi na odsluženju zatvorske kazne, a preko vikenda je bio na slobodi.

Šemso Salčin je uhapšen u septembru 2009. godine nakon devetomjesečne akcije Federalne uprave policije i Tužilaštva HNK-a protiv trgovaca drogom.

Foto: Samir Šehović/Fotoservis.ba
Foto: Samir Šehović/Fotoservis.ba
Tada je u Mostaru uhapšeno devet osoba, zapljeno je više od dva kilograma heroina, veće količine novca, oružja i streljiva, tridesetak mobitela, četiri automobila i niz drugih predmeta interesantnih za istragu.

Srna saznaje da je otac ubijenog Salčina Dževad Salčin Struja, kome se trenutno u Sudu BiH sudi za ratne zločine nad Hrvatima počinjene u Trusini kod Konjica 1993. godine.