Crna hronika
0

MUPZDK: Uhapšena tri pljačkaša

FENA
Službenici Policijske uprave Zenica sinoć su slobode lišili tri osobe S. B. (41), N. J. (23) i M. Z. (30) iz Zenice za koje se osnovano sumnja da su u četvrtak od 17 do 17.30 sati u užem gradskom području u Zenici izvršile razbojništvo u stanu.

«Dvije nepoznate osobe su iskoristile nepažnju žene koja je otvorila ulazna vrata stana, a da prethodno nije provjerila ko se nalazi ispred vrata. Tada su osobe, uz prijetnju pištoljem, nasilno ušle u stan, istoj selotejpom vezale ruke i noge i iz stana otuđile određenu količinu zlatnog nakita, novca, kameru i fotoaparat. Nakon toga su se udaljile u nepoznatom pravcu», kaže se u saopćenju MUP-a ZDK-a.

Nakon dojave o izvršenom razbojništvu, policija je preduzela intenzivne mjere na prikupljanju informacija i pronalasku izvršilaca ovog razbojništva, što je rezultiralo efikasnim hapšenjem S. B., N. J. i M. Z. kod kojih su pronađeni određeni otuđeni predmeti i drugi tragovi koji upućuju na izvršioce ovoga krivičnog djela.

Protiv ovih osoba u petak je Kantonalnom tužilaštvu Zenica predan izvještaj kojim se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela razbojništva.