Crna hronika
4

MUP ZHK: Dojava o bombi u Širokom Brijegu bila je lažna

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Dojava o bombi u tržnom centru Namex u Širokom Brijegu bila je lažna, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su naredili evakuaciju objekta, koja je izvršena bez većih problema, nakon čega je mjesto događaja osigurano do dolaska ekipe za protueksplozivnu zaštitu.

Za to vrijeme saobraćaj je preusmjeravan s magistralne ceste M6.1, uz koju se nalazi prodajni objekt Namex, na obližnje ceste.

Protueksplozivni pregled objekta izvršili su policijski službenici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Izvršenim pregledom objekta utvrđeno je da se u njemu ne nalazi postavljena eksplozivna naprava, odnosno utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Policijski službenici poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta osobe koja je počinila kazneno djelo tako što je lažno prijavila da je u prodajnom centru Namex postavljena ekplozivna naprava.

U poslijepodnevnim satima, nakon završetka pregleda objekta, normalizovan je saobraćaj obližnjom magistralnom cestom M6.1.