{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP-u proslijeđen izvještaj o radu Fonda PIO RS za 2009.

S
23.3.2011. u 17:13
0
0
MUP-u proslijeđen izvještaj o radu Fonda PIO RS za 2009.
0
MUP-u proslijeđen izvještaj o radu Fonda PIO RS za 2009.
Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske /RS/ zaprimilo je revizorski izvještaj o radu Fonda Penzijskog i invalidskog osiguranja /PIO/ RS za 2009. godinu i proslijedilo ga kriminalističkoj policiji na dalju obradu, potvrdila je Srni portparol MUP-a RS Mirna Šoja.
Ona je dodala da će kriminalistička policija provjeriti sve navode iz izvještaja i da će, ukoliko bude elemenata krivičnog djela, pokrenuti istragu i provesti sve dalje potrebne radnje.

Glavni revizor RS Boško Čeko potvrdio je Srni da je poslao revizorski izvještaj o radu Fonda PIO za 2009. godinu na razmatranje MUP-u RS zbog sumnje na nepravilnosti u slučaju stavke za usluge prevođenja.

Čeko je napomenuo da o radu Fonda PIO RS ima više od 500 izvještaja, a da je on MUP-u do sada dostavio 120 izvještaja.

On je dodao da se u zakonu navodi da revizor treba da, ako posumnja u nešto, izvještaj proslijedi organima koji se time bave, napominjući da MUP i Tužilaštvo mogu i samoinicijativno da preuzimaju revizorske izvještaje.

Čeko je dodao da je u izvještaju sporno evidentiranje usluge prevođenja u iznosu od oko 57.000 KM, jer je umjesto broja stranica usluga prevođenja evidentirana kao "jedan komad".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: