Crna hronika
0

MUP TK: Postavljen eksploziv ispod pasata

FENA
Sinoć oko 21.15 sati u ulici Oslobođenja u Živinicama, u neposrednoj blizini zgrade Policijske uprave, eksplodirala je nepoznata naprava i to ispod parkiranog vozila marke "passat IV", registarskih oznaka 828-T-777 vlasnika N.K.

Uslijed eksplozije nastupila je veća materijalna šteta, dok je manja materijalna šteta nastupila na još dva vozila koja su bila parkirana u blizini. Pored navedene štete, došlo je do oštećenja stakala na zgradi PU Živinice i okolnim objektima.

Očevid su izvršili županijski tužitelj, službenici Službe krim policije MUP TŽ-a i Odjela krim policije PU Živinice, priopćeno je iz MUP-a TŽ-a.

U tijeku protekle noći u gračaničkom naselju Donja Orahovica, ispred diskoteke "Monšeri", ukradeno je vozilo VW "Kombibus" registarskih oznaka 697-K-782 vlasnika M.N. Nakon policijske potjere za spomenutim vozilom, lopov je napustilo vozilo na lokalitetu Lugovi, na dijelu starog puta u pravcu mjesta Petrovo u Republici Srpskoj, i udaljilo se u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten županijski tužitelj, a potrebne mjere poduzeli su službenici policije Odjela krim policije PU Lukavac.

Sinoć oko 23 sata u Tuzli, u ulici Batva, nepoznati počinitelj ispalio je nekoliko metaka iz za sada nepoznatog oružja. Nakon toga udaljavajući se sa tog mjesta motornim vozilom, ispalio još jedan metak čije zrno je pogodilo prozor stana vlasnika M.N. O događaju je obaviješten županijski tužitelj, a očevid su izvršili službenici policije PU Tuzla. Istraga je u tijeku.

Protekle noći službenici tuzlanske policije, u ulici 15. maja lišili su slobode M.S., rođen 1986. godine iz Tuzle, koji je neposredno prije uhićenja iz kruga vrtića "Aladin" otuđio dječji automobil na akumulatorski pogon.

Jučer oko 11.30 sati u Tuzli na parking prostoru u ulici Musala službenici policije uhitili su Tuzlaka M.B., rođen 1972. godine, prilikom izvršenja teške krađe nad vozilom "golf" vlasnika E.Č.

Isti dan u Tuzli, u ulici Ismeta Mujezinovića, nepoznati počinitelji fizički su napali N.B., rođena 1963. godine iz Tuzle, koja se kao suputnik nalazila u zaustavljenom vozilu "Transporter" a kojim je upravljao vozač S.M., rođen 1951. godine iz Zvornika Tom prilikom nepoznati počinitelj je izašao iz vozila "Yugo" noseći sa sobom u rukama metalnu autodizalicu, prišao navedenom vozilu, razbilo dva stakla. Kada je N.B. pokušala izaći iz vozila počinitelj ju je dizalicom udarilo u predjelu leđa, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. N.B. je zadobila povrede o čijem stupnju se ljekari u UKC Tuzla nisu izjasnili. Operativnim radom na terenu službenici policije su identificirali izvršitelja krivičnog djela. Radi se o A.P., rođen 1960. godine iz Tuzle.

Jučer oko 13.00 sati u prostorijama dvorane JU OŠ. "Jala" u Tuzli, fizički je napadnut A.C., rođen 1992. Godine. Tom prilikom nepoznati počinitelj mu je zadao više udaraca u predjelu glave, nanijevši mu povrede koje su od strane ljekara u UKC Tuzla okarakterizirane kao teške tjelesne povrede, stoji u priopćenju.