Tužilaštvo TK
5

MUP TK će podnijeti izvještaj protiv osam osoba zbog oružja i droge

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće dostavljen izvještaj protiv osam lica zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja, neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga ili nasilničko ponašanje, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Protiv lica čiji su inicijali B.G. (28), S.P. (27), B.S. (28), svi iz Tuzle, te S.M. (39) iz Gračanice i S.H. (33) iz Banovića, biće dostavljen izvješaj Tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv lica čiji su inicijali V.S. (54) iz Tuzle i P.V. (53) iz Srebrenika biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a protiv lica čiji su inicijali E.H. (50) zbog nasilničkog ponašanja.

Po naredbi opštinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija i Živinice izvršeni su na sedam lokacija pretresi u kojima je pronađena automatska i poluautomatska puška, gasni pištolj, dva okvira za municiju, 70 komada municije kalibra 7,62 milimetra i četiri mobilna telefona.

U pretresima je pronađeno 19 manjih pakovanja sa biljnom materijom koja podsjeća na opojnu drogu kanabis, veće pakovanje biljne materije kanabisa, osam manjih pakovanja opojne droge spid, dvije drobilice sa tragovima opojne droge i 40 tableta bez oznaka.

O ovim aktivnostima upoznat je kantonalni tužilac, a pretresi su izvršeni u skladu sa operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije.