Crna hronika
8

MUP SBK: Troje uhapšenih u akciji suzbijanja trgovine drogom

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
U petak su provedene dvije uspješene akcije na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga. U akcijama su 3 osobe lišene slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada.

Akcije su provedene na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Travnika, kojom prilikom je zapljenjena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, ekstazi i marihuana.

Službenici Detašmana FUP-a iz Travnika u kordiniranim aktivnostima sa službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona su proveli uspješnu akciju na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

U proteklom periodu su prikupljena saznanja da osoba injicijala M.S. rođen 1994. godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja prodaje opojnu drogu speed i ekstazi osobama mlađe životne dobi na području grada. Pribavljena je naredba za pretres stana općinskog suda Bugojno, te je izvršen pretres stana kojeg koristi osumnjičeni.

Tom prilikom pronađeno je oko 10 grama materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga speed, te 10 tabletica za koje se sumnja da je u pitanju ekstazi. Osoba je lišena slobode, a po završetku kriminalističke obrade osoba je predata na dalje postupanje kantonalnom tužilaštvu Travnik.