MUP SBK rasvijetlio 18 provala i krađa u Kiseljaku, Kreševu i Fojnici

Klix.ba
14.12.2018. u 19:32
32
17
MUP SBK rasvijetlio 18 provala i krađa u Kiseljaku, Kreševu i Fojnici
32
MUP SBK rasvijetlio 18 provala i krađa u Kiseljaku, Kreševu i Fojnici Foto: Ilustracija/Klix.ba
Policijski službenici MUP-a SBK u proteklom periodu rasvijetlili 18 krađa koje su se dogodile na području Kiseljaka, Kreševa i Fojnice. Osumnjičeno je osam osoba.
U proteklom periodu na području Kiseljaka izvršeno je 10 provalnih krađa u porodične kuće a razbojnici su ukrali veću količinu nakita, tehničke robe, 2 LCD televizora kao i informatičke opreme, čime je pričinjena znatna materijalna šteta.

Radeći na ovim slučajevima policijski službenici PS Kiseljak došli su do saznanja da su izvršioci navedenih krivičnih djela A.S. rođen 1975. godine i E.H. rođen 1975. godine, obojica iz Sarajeva, protiv kojih će biti podneseni izvještaji nadležnom kantonalnom tužilaštvu.

Policijski službenici PS Kreševo u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak i PS Kiseljak, uspješno su rasvijetlili 5 krivičnih djela provalne krađe, koja su počinjena u proteklom periodu na području Kreševa.

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, početkom 2018. godine izvršena je provala u porodičnu kuću u mjestu Crnići, općina Kreševo, na štetu Đ.N., iz koje je ukraden jedan elektro aparat za varenje, ubodna pila i manometri sa nekoliko plinskih boca.

Tokom mjeseca juna 2018.godine izvršena je provala u porodičnu kuću u mjestu Deževice, općina Kreševo, na štetu A.V. kojom prilikom su otuđena 2 LCD televizora i sitnog kućnog inventara. U istom periodu izvršena je provala u porodičnu kuću u mjestu Deževice, općina Kreševo, na štetu Z.P, iz koje je otuđena jedna bušilica marke Bosh, motorna pila, električni bojler kao i određena količina elektro kabla, dok je u julu ove godine izvršena je provala u prostorije poduzeća "Forum" d.o.o., vlasništvo I.T. iz Kreševa. Tom prilikom otuđeno je pet radijatora za centralno grijanje i jedan kompjuter.

"Koordiniranim operativnim aktivnostima koje su poduzimane u cilju rasvjetljavanja navedenih krivičnih djela, policijski službenici PS Kreševo došli su do saznanja da su osumnjičeni za ova djela Ž.B i S.P. iz Kreševa i M.K. iz Fojnice. U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje", navodi se u saopćenju.

Policijski službenici PS Fojnica naknadno su rasvijetlili četiri krivična djela provalne krađe. Došli do saznanja da su osumnjičeni za ova djela M.K. iz Fojnice, Ž.B i S.P. iz Kreševa. Oni su 18. decembra 2016. godine provalili u porodičnu kuću u mjestu Bistrica, te ukrali dva električna uređaja i određenu količinu prehrambenih artikala. Provalili su u crkvu sv. Franje u mjestu Lužine, općina Fojnica, 27. decembra 2016. godine, odakle su otuđili novac, a 20. januara prošle godine i u crkvu u mjestu Polje Ščitovo, ali iz nje nisu ništa ukrali.

U aprilu prošle godine provalili su u porodičnu kuću u mjestu Luke iz koje su ukrali novčanik s novcem i ličnim dokumentima.

"U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje", saopćeno je iz MUP-a SBK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: