{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP RS-a predstavio program borbe protiv korupcije unutar policije

F
2.4.2007. u 17:00
0
0
MUP RS-a predstavio program borbe protiv korupcije unutar policije
0
MUP RS-a predstavio program borbe protiv korupcije unutar policije
"Program borbe protiv korupcije unutar MUP-a RS-a", u okviru kojeg je otvorena i besplatana anonimna telefonska linija, putem koje, pozivom na broj: 051/219-300, građani mogu da dostave prijave i moguće sumnje o nezakonitom ponašanju bilo kojeg pripadnika MUP-a RS-a, predstavljen je danas u Banjoj Luci.
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo naveo je da "MUP RS-a nije kriminalna organizacija, on je i u ovom trenutku bolji dio bezbjednosnih struktura BiH, pa ovaj program ne znači da u njemu ima korupcije, već da se želi da preduprijedimo svaku mogućnost za to.

"Programu će se obradovati 99,5 posto pripadnika MUP-a RS-a, jer su dosadašanje sveobuhvatne analize i testiranja pokazale da propuste, zbog korumpiranosti, ili nedovoljnog znanja, čini oko 0,5 do 0,6 posto pripadnika ove institucije i to najčešće oni koji su u direktnom kontaktu s građanima, kao npr. saobraćajna policija", kazao je direktor entitetske policije Uroš Pena.

Program obuhvata četiri oblasti: efikasnu primjenu zakona RS-a i BiH, prevenciju, otkrivanje i procesuiranje mogućih prekršilaca, te edukaciju da bi se spriječili nenamjerni prekršaji.

Istaknuo je i da je MUPRS ovim programa samo intenzivirao rad na sprječavanju svih negativnih pojava u vlastitim redovima.

Tokom prošle godine podnesene su 34 prijave, te pokrenuto oko 200 disciplinskih prekršaja protiv pripadnika MUP-a RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: