Crna hronika
429

MUP KS: Žena je izgubila ravnotežu i prevrnula se preko ograde balkona u zgradi na Pofalićima

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon incidenta u kojem je starija ženska osoba visila sa 12. sprata zgrade u srajevskom naselju Pofalići, oglasio se MUP KS koji je brzom intervencijom i uz pomoć Profesionalne vatrogasne brigade spasio ženu.

U saopćenju se ističe kako su ih o ženi koja visi na balkonu zgrade u ulici Hamdije Ćemerlića 31 obavijestili građani oko 15:50 sati.

"U nesporednoj blizini zgrade nalazili su se policijski službenici PS Novo Sarajevo koji su brzom intervencijom ušli u stan te pristupili spašavanju starije ženske osobe. Uporedo s njihovom aktivnošću pozvani su i pripadnici PVB Kantona Sarajevo koji su veoma brzo stigli na lice mjesta te zajedno sa policijskim službenicima spasili od pada A.Đ. rođenu 1938. godine iz Sarajeva. U razgovoru sa sestrom pomenute osobe, saznali smo da je A.Đ. obavljala neke poslove na balkonu i da je u jednom momentu izgubila ravnotežu i prevrnula se preko ograde balkona", stoji u saopćenju.

Na mjesto incidenta brzo je stigla i ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći KS koji su pružili ženi neophodnu pomoć.

"Zahvaljujemo građanima koji su nas pravovremeno obavijestili o opasnoj situaciji u kojoj se našla A.Đ., što je veoma bitno doprinijelo njenom spašavanju", poručuju iz MUP-a KS.