Crna hronika
0

MUP KS: Uhapšen razbojnik koji je opljačkao prodavnicu u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijski službenici MUP-a KS uhapsili su P.V. 1988. godište koji je prije dva dana opljačkao prodavnicu Mars 97 u ulici Trg nezavisnosti u Sarajevu.

P.V. je uz prijetnju nožem otuđio određenu sumu novca iz prodavnice i pobjegao u nepoznatom pravcu, a policijski službenici su ga pronašli i priveli u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad Sarajevo 35 minuta nakom pljačke.

"Po odobrenju tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji P.V. koristi u ulici Prvomajska, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koj se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom, kao i određena suma novca. Lice lišeno slobode je predato u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", navode iz MUP-a KS.

Tokom jučerašnjeg dana izvršena su i dva razbojništva. Dvije nepoznate osobe opljačkale su sinoć benzinske pumpe Energopetrol i Umax u ulici Igmanska u Sarajevu uz prijetnju vatrenim oružjem.

Kako stoji u izvještaju MUP-a KS u protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 29 saobraćajnih nezgoda, od toga 27 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže, a dvije lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, 15 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest motornaih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet neregistrovanih motornih vozila.