Policijska akcija
1

MUP KS: Tužilaštvu na postupanje predat samo Slaven Dakić, druga osoba puštena

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Tužilaštvu Kantona Sarajevo nakon jučerašnje akcije policijskih agencija i hapšenja tri osobe za sada je predat samo Slaven Dakić, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u KS.

"Osoba incijala D. S. predata je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo i tereti se za krivično djelo teške krađe. Druga osoba koja je jutros obrađena u MUP-u je puštena", kazala nam je Kuldija.

Podsjetimo, u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u Rogatici uhapšeni su Slaven Dakić (30) iz Istočne Ilidže, Rade Bartula (51) sa Sokoca i Zoran Jovičić (54) iz Rogatice.

Slaven Dakić zvani Žućo pripadnik je grupe protiv koje je Tužilaštvo BiH podiglo do sada najopsežniju optužnicu za organizirani kriminal u vezi s krađama automobila, krijumčarenjem i daljnjom prodajom, izmjenom identifikacionih oznaka, iznuđivanjem otkupa ili rastavljanjem u dijelove za daljnju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH.

Podsjećamo, u akciji je pronađeno nekoliko vozila koja su ukradena u prethodnom periodu, među kojima je i Range Rover koji se spominje u slučaju ubistva sarajevskih policajaca, jer je prema izjavama pojedinih svjedoka korišteno upravo to vozilo.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12. septembra 2018. godine na području Kantona Sarajevo.