Crna hronika
11

MUP KS: Rasvijetljene pucnjave na Ciglanama i u ulici Avde Sumbula

FENA
Sa mjesta pucnjave u Avde Sumbula (Foto: Klix.ba)
Sa mjesta pucnjave u Avde Sumbula (Foto: Klix.ba)
Sarajevska policija je rasvijetlila pucnjave koje su se u nedjelju dogodile u sarajevskim ulicama Merhemića trg i Avde Sumbula.

Nakon što je u pet sati ujutro u ugostiteljskom objektu na Merhemiću trg vatrenim oružjem teško povrijeđen M.M., rođen 1987. godine, iz Sarajeva, radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana u 16:10 sati lišili slobode H.A., rođenog 1986. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, sumnjičeći ga da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nanošenje teške tjelesne povrede.

H.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U drugoj pucnjavi koja se desila u nedjelju oko 6:30 sati ujutro u ulici Avde Sumbula, općina Centar Sarajevo, teško je povrijeđen 75-godišnji P.S., nastanjen u Sarajevu, a lakše tjelesne povrede su zadobili M.M. i I.A., dok su se nalazili u parkiranom motornom vozilu BMW.

Policijski službenici su pronašli i lišili slobode muškarca inicijala L.Đ., rođenog 1994. u Beogradu, nastanjenog u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teške tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Izvršenim pretresom stana koji L.Đ. koristi na području općine Centar pronađen je i oduzet jedan okvir za automatsku pušku, manja količina municije i jedna kapa tzv. fantomka. Tokom uviđaja u dvorištu kuće pronađen je ruksak u kojem se nalazila automatska puška, lovačka puška, veća količina municije, jedna ručna bomba tzv. kašikara i drugi predmeti.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su u izvršenju opisanog krivičnog djela učestvovali Č.A., rođen 1989. u Sarajevu i L.A., rođen 1993. u Beogradu, oba nastanjena u Sarajevu, policijski službenici rade na njihovom pronalasku, saopćeno je iz MUP-a KS.