{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP KS: Priveli smo pet osoba tokom protesta zbog napada na policiju

S
9.6.2013. u 15:17
4
11
MUP KS: Priveli smo pet osoba tokom protesta zbog napada na policiju
4
MUP KS: Priveli smo pet osoba tokom protesta zbog napada na policiju
Pet osoba, koje su privedene tokom demonstracija ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, pripadale su grupama koje su se sukobile na platou i koje su bacale flaše i druge predmete na policijske službenike, saopšteno je Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.
Tom prilikom privedeno je pet osoba iz Sarajeva, čiji su inicijali B.B, J.I.J, S.A, Š.Đ, i S.D.

"Prilikom hapšenja lica B.B, J.I.J, i S.A. upotrijebljena su sredstva za vezivanje, a ove osobe bile su u alkoholisanom stanju i odbile su sve metode utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu. Uručen im je prekršajni nalog prema kojem su prihvatili odgovornost.

Prilikom hapšenja nisu u upotrijebljena sredstva za vezivanje protiv osoba Š.Đ, i S.D, koje je imalo vidnu povredu iznad oka, koja je krvarila, te mu je ukazana ljekarska pomoć.

Osobe Š.Đ i S.D. su, u prisustvu branioca, otpušteni iz službenih prostorija, a protiv njih je pokrenut prekršajni postupak", saopćili su iz MUP-a KS.

Iste večeri je zbog narušavanja javnog reda i mira u Ulici zmaj od Bosne, sarajevska opština Centar, podnesen prekršajni nalog i protiv Đ.Z. iz Sarajeva.

Iz MUP-a poručuju da će, s obzirom da se očekuje nastavak protestnog okupljanja ispred zgrade institucija BiH, policijski službenici, u saradnji sa drugim policijskim agencijama, profesionalno i u skladu sa zakonom, vršiti osiguranje okupljanja, s ciljem omogućavanja legitimnog izražavanja prava na protest.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: