Objavljeni detalji
53

MUP KS o tučnjavi na Dolac Malti: Uhapsili smo jednu osobu i saslušali više maloljetnika

A. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se o sinoćnjoj tučnjavi na Dolac Malti potvrdivši da je jedna osoba uhapšena a da je više maloljetnika dovedeno na razgovor.
Kako su naveli, PU Novo Sarajevo o incidentu je obavještena u utorak navečer oko 20:40 sati.

"Izlaskom na teren, policijski službenici su zatekli dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna imala povrede nastale oštrim predmetom. Vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prebačeni su na KUM UKC u Sarajevu. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je navedeni događaj okvalifikovao kao krivično djelo Nasilničko ponašanje, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezi s navedenim krivičnim djelom može dovesti N.Z., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je slobode lišen tokom noći s utorka na srijedu.

"Također, policijski službenici su obavili razgovore sa više maloljetnih osoba, koje su u pratnji roditelja pristupili u službene prostorije PU Novo Sarajevo, te će prema njima preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH. 23-godišnji muškarac koji je lišen slobode je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela", dodaje se u saopćenju.