Crna hronika
0

MUP KS: K. A. i P.F. lišeni slobode zbog droge

FENA
Policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) u srijedu 28. marta oko 15 sati u ulici Gimnazijska, općina Centar Sarajevo, su lišili slobode K.A., rođenog 1989. godine u Sarajevu i P.F., rođenog 1990. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod K.A. i P.F. je pronađena i oduzeta jedna ručno spravljena cigareta "joint" i jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.A. i P.F. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti K.A. i P.F..

U srijedu 28. marta u 10.45 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode K.N., rođenog 1983. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 14.00 sati K.N. je predat na nadležnost službenicima Sudske plicije Kantona Sarajevo.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 26 saobraćajnih nezgoda i sve su sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.