Crna hronika
0

MUP Kantona Sarajevo: Kamenovan tramvaj

FENA
U ponedjeljak u 11.55 sati, na tramvajskom stajalištu "Energoinvest", u ulici Džemala Bijedića bb, općina Ilidža, četiri nepoznate osobe su kamenovale i razbile zadnje vjetrobransko staklo na tramvaju koji je saobraćao na liniji Ilidža - Baščaršija, kojim je upravljao T. R., rođ. 1975. iz Sarajeva.

Povrijeđeni su putnici H.M., rođena 1978. iz Sarajeva i D.Z., rođen 1972. iz Sarajeva.

Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, gdje je ustanovljeno da se radi o lakšim povredama.

LAŽNI TAKSISTI IZVRŠILI RAZBOJNIŠTVO U utorak oko 18.00 sati u službene prostorije Druge PU pristupio je L.M., rođen 1985. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana oko 03.00 sati dok se kretao svojim vozilom “mazda“ u ulici Halida Kajtaza, općina Novo Sarajevo, u kojem su bila i tri njegova prijatelja, tri njemu nepoznate osobe koje su se kretale vozilom “audi 80" s istaknutom firmom "Sarajevo taksi", nepoznatog reg. broja, fizički napadnut on i njegovi prijatelji i da je nad njim izvršeno krivično djelo razbojništva, te da mu je iz vozila otuđen CD plejer, novčanik s ličnim dokumentima.

Njemu je na CUM-u ukazana ljekarska pomoć, kojom prilikom su konstatovane teške povrede nosne kosti.

PUCNJAVA U KRIVOGLAVCIMA

Nepoznata osoba obavijestila je u utorak oko 19.25 sati Petu PU da se u mjestu Krivoglavci II, pokraj magistralnog puta Sarajevo - Zenica, nalaze dvije do tri osobe koje pucaju iz vatrenog oružja.

Odmah po prijemu obavještenja, službenici policije su na licu mjesta zatekli N.J., rođen 1979., A.L. rođen 1977., i mldb V.T., rođen 1989. godine.

Daljim radom na terenu utvrđeno je da N.J. pucao iz svog privatnog pištolja za koji posjeduje i oružani list. O događaju je upoznat dežurni istražni tužilac, dok su uviđaj izvršili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Od N.J. oduzet je pištolj i protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

PROTIV VOZAČA 393 PREKRŠAJNA NALOGA U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja podnijeli su 393 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 80 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno pet vozača zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri osobe bez položenog vozačkog ispita.