{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Munib Ušanović stigao u KPZ u Zenici na odsluženje kazne

8.6.2012. u 13:41
2.081
112
Munib Ušanović stigao u KPZ u Zenici na odsluženje kazne
2.081
Munib Ušanović stigao u KPZ u Zenici na odsluženje kazne
Munib Ušanović
Nekadašnji generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović u petak je sproveden u Kazneno-popravni zavod Zenica na izdržavanje četverogodišnje zatvorske kazne, potvrdio je portalu Klix.ba direktor zeničkog KPZ-a Nihad Spahić.
Ušanović je kažnjen jer je, zajedno sa bivšim sekretarom Saveza za finansije Miodragom Kurešom, koji je također osuđen na četiri godine zatvora, od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. izbjegao plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te na plaće i doprinose, čime su oštetili budžet FBiH u značajnom iznosu.

Kažnjeni su i za to što su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. zloupotrebom položaja pribavili znatnu imovinsku korist.

Sud BiH je Ušanoviću i Kurešu izrekao pravosnažne presude krajem jula prošle godine, a Ušanović je sve dosad bio na slobodi zahvaljujući dvjema odgodama početka izdržavanja kazne, koje je na njegov zahtjev donosio Sud BiH.

Sud je naložio i da se Ušanoviću i Kurešu oduzme imovinska korist pribavljena zloupotrebom položaja ili ovlaštenja u iznosu od 248.147 KM i 42.110 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: